Angajații din posturile-cheie ale centralei nucleare de la Cernavodă lucrează în regim de izolare la serviciu, iar de săptămâna viitoare o măsură similară va fi luată și în cazul Hidroelectrica, dar ar putea apărea și în cazul altor companii, precum Transelectrica, de exemplu. Sunt obiective strategice, iar activitatea lor nu poate fi perturbată de o eventuală îmbolnăvire a angajaților în condițiile epidemiei de coronavirus, a explicat vineri seara la Digi24 ministrul economiei, Virgil Popescu.

„Pentru întreg sistemul energetic național sunt luate măsuri maxime de siguranță. Vorbim de planuri de urgență, planuri de continuitate, care sunt puse deja în aplicare. La Centrala de la Cernavodă, încă de la apariția celui de-al treilea caz de coronavirus în Constanța, a fost luată măsura izolării turelor în interiorul centralei, în spații special amenajate de locuit, în așa fel încât să nu existe cumva riscul ca persoane din tură să fie îmbolnăvite. Sunt izolați total, pentru că centrala de la Cernavodă este un punct strategic-cheie și nu ne putem permite să se întâmple ceva acolo”, a declarat ministrul Virgi Popescu.

El a mai spus că probabil că de săptămâna viitoare vor fi aplicate aceleași proceduri și pentru Hidroelectrica. „Să nu uităm că avem barajele importante pe Dunăre și acolo pot să existe probleme în caz de apariție a unor situații de urgență. Și acolo există posibilitatea și s-a început organizarea, în așa fel încât turele de acolo să fie cazate într-un anumit spațiu, ca să poată sta izolate de restul oamenilor. Oriunde companiile cred că este necesar se va întâmpla acest lucru”, a adăugat ministrul economiei.

El a dat și exemplul Transelectrica. „Este vorba de dispecerul național și de stațiile de transformare, gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă producătorul n-ar avea, prin stațiile de  transformare, cum să dea energia electrică în sistem. Acolo unde avem stații automatizate, lucrurile pot fi mai simple, pentru că pot fi controlate de la distanță, dar avem și locuri unde stațiile nu sunt automatizate și acolo sunt luate măsuri speciale. Practic, peste tot sunt luate măsuri similare de siguranță”, a anunțat Virgil Popescu.

Articolul precedentDatele preliminare ale sefului statisticii… scenariu de groază!
Articolul următorBonificatii pentru cei care platesc impozitele la timp! Care sunt acestea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau