Americanca MacKenzie Bezos a intrat direct pe locul 22 în topul miliardarilor Bloomberg, cu o avere de aproape 40 de miliarde dolari trecută ieri pe numele ei. 

 

Este oficial. MacKenzie și Jeff Bezos sunt oficial divorțați după 25 de ani de căsătorie. Un judecător din King Count a semnat vineri un ordin de formalizare a separării dintre cei doi.

Actul stabilește terenii pentru transferul a aproximativ 19,7 milioane de acțiuni ale gigantului Amazon.com pe numele lui MacKenzie. Cei doi soți au ajuns la această înțelegere încă din ianuarie, scrie Bloomberg.

Cota de 4% din Amazon primită de MacKenzie este evaluată la 38,3 miliarde de dolari, suficientă pentru a o plasa pe locul 22 în topul Bloomberg Billionaires, un clasament al celor mai bogați 500 de oameni din lume.

Fostul ei soț, Jeff Bezos, fondatorul și directorul executiv al celui mai mare retailer online din lume, păstrează o cotă de 12% din Amazon, în valoare de 114,8 miliarde de dolari.

Bezos deţine, de asemenea, participaţiuni la The Washington Post (WP) şi Blue Origin, o companie privată de călătorii spaţiale care intenţionează să ducă turşti în spaţiu.

Chiar și după divorțul costisitor, Bezos rămâne cea mai bogată persoană din lume, devansându-i pe Bill Gates sau Warren Buffet.

Articolul precedentVolkswagen si Ford pregătesc o mega colaborare
Articolul următorPeste 7.000 de contracte semnate în programul Start-Up Nation