Viața pe 4 roți. Mașina devine a doua casă a românului

Românii se bazează din ce în ce mai mult pe maşinile personale pentru activităţile în familie, iar timpul petrecut pe patru roți este considerat unul prețios.

Acestea sunt concluziile unui studiu privind stilul de viaţă al familiilor moderne din mediul urban realizat de compania de cercetare de piaţă ISRA Center și citat de News.ro.

Şoferii din mediul urban spun că maşina personală are un rol important în petrecerea timpului cu familia, iar românii se bazează din ce în ce mai mult pe maşinile personale pentru activităţile în familie, potrivit studiului.

Totodată, 70% dintre familii ascultă muzică sau îşi fac planuri de week-end, împreună, în maşina personală, în drum spre şcoală sau grădiniţă, iar 43% pleacă în weekend cu maşina familiei cel puţin o dată pe lună.

În plus, 39% fac vizite rudelor sau prietenilor cel puţin o dată pe săptămână, 77% folosesc maşina cel puţin o dată pe săptămână pentru a merge la cumpărături cu familia.

„Tinerele familii practică un nou model de parenting implicat, care cere participarea egală a ambilor părinţi şi care încearcă să valorifice fiecare moment petrecut cu copiii ca o oportunitate de dezvoltare emoţională a celor mici, prin comunicare, joc şi experienţe”, a declarat Ioana Bobe, sociolog ISRA Center.

„Astfel, timpul petrecut împreună în drum spre grădiniţă sau spre şcoală devine un moment preţios pentru familiile moderne private de timp, în care copiii şi părinţii se pot bucura unii de alţii şi pot învăţa împreună”, a mai spus Bobe.

Studiul a fost realizat în perioada 23 martie – 18 aprilie 2018 pe un eşantion de 815 respondenţi din mediul urban, din care 400 au cumpărat o maşină în ultimele 12 luni şi 415 intenţionează să cumpere o maşină în următoarele 18 luni.

Articolul precedentConsiliul Concurenței va analiza preluarea RWE Energie România de către MET Holding
Articolul următorRitmul de creștere al sectorului industrial a încetinit în ultimele două luni

Comments are closed.