Ministrul ucrainean al Energiei a declarat pentru CNN că rachetele rusești au lovit, în doar 2 zile, aproximativ 30% din infrastructura energetică a țării. Oficialul de la Kiev a cerut din nou întărirea sprijinului miliar pentru țara sa, afirmând că Rusia a ajuns la stadiul de război murdar, lovind deliberat infrastructura civilă, pentru a se răzbuna pentru înfrângerea de pe câmpul de luptă.   

„Trimitem acest mesaj partenerilor noștri: trebuie să protejăm cerul. Rușii nu țin cont de legile internaționale. Nu le pasă de niciun fel de acorduri sau convenții internaționale”, a declarat Herman Halușcenko.

De asemenea, el a declarat pentru CNN că aceasta a fost prima dată de la începutul războiului când Rusia a vizat „în mod dramatic” infrastructura energetică a Ucrainei și că țara sa lucrează pentru a se reconecta rapid din alte surse.

Ministerul rus al Apărării a confirmat anterior că trupele sale continuă atacurile aeriene cu rază lungă de acțiune asupra infrastructurii militare și energetice a Ucrainei.

Rapoartele au sugerat că șase persoane au fost rănite într-un al doilea atac rusesc la centrala termică Ladijin (LTPP) din regiunea ucraineană Vinniția.

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentEfectele secetei, devastatoare în România. Aproape 828.000 de hectare sunt afectate
Articolul următorRata inflației a ajuns la 15,9% – Noi creșteri uriașe de prețuri ale alimentelor de bază

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau