Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat la o televiziune de știri că este convins că absolut toate companiile din România vor plăti acea taxă de solidaritate, şi că poate să înţeleagă că toate companiile doresc maximizarea profitului şi nu doresc să plătească taxe, însă rolul statului este ca atunci când profiturile sunt extraordinare şi sunt foarte mari, să taxeze. 

”Eu sunt convins că absolut toate companiile din România, vorbesc de cele care au făcut profitul acela excesiv în anul 2022 şi dacă vor face şi în anul 2023 vor plăti acea taxă. Haideţi să aşteptăm luna iunie. Eu spun că toate companiile, sunt convins că vor plăti acea taxă”, a spus ministurl Energiei. 

Despre o altă companie care a făcut solicitare de execeptare pentru plata taxei, Virgil Popescu a spus: ”Eu pot să înţeleg că toate companiile doresc maximizarea profitului şi nu doresc să plătească taxe”.

”Ele trebuie să înţeleagă că rolul statului este ca atunci când profiturile sunt extraordinare şi sunt foarte mari, să taxeze. Noi îi ascultăm, evident, dar ministerul Energiei nu poate face mult în acest subiect al taxării, dar din punctul meu de vedere este normal să se plătească taxa”, a mai comentat Virgil Popescu. 

Ministrul a mai spus că are o relaţie foarte bună cu ministerul de Finanţe şi nu este nicio disesnsiune între el şi minister. 

Articolul precedentȘeful ASF, explicații halucinante după falimentul Euroins și City Insurance: Nu erau Albă ca Zăpada, erau Muma Pădurii! Au fost amenzi de 16 milioane lei
Articolul următorScade prețul la pompă – Ce cauzează scăderea prețurilor pentru combustibili

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau