Programul Prima Casă: Au mai rămas disponibile 25% din fonduri

Programul Prima Casă a fost accesat până în prezent de 245.000 de solicitanți, iar anul acesta plafonul alocat a fost utilizat în proporție mare.

„Popularitatea programului este confirmată şi în 2018, al zecelea an de derulare, când plafonul alocat, în valoare de 2 miliarde de lei, a fost utilizat până la această dată în proporţie de aproape 75%, acordându-se în primele 8 luni ale anului curent circa 16.600 de garanţii şi promisiuni de garantare”, a declarat Alexandru Petrescu, director general al Fondului National de Garantare a Întreprinderilor Mici si Mijlocii (FNGCIMM), instituția care coordonează activitatea de creditare.

„Programul îşi menţine scopul social, contribuind direct la creşterea calităţii vieţii tinerilor, fapt confirmat de prezenţa în portofoliul Fondului a unui procent de peste 70% de beneficiari cu vârsta de până la 35 de ani, generând totodată efecte de creştere conexe în sectorul construcţiilor şi industriilor de producţie mobilier şi amenajări rezidenţiale”, a explicat Petrescu, citat de Agerpres.

Astfel, în cadrul programului guvernamental Prima Casă, din plafonul distribuit la începutul acestui an, au mai rămas disponibile doar 25% din fonduri, potrivit datelor FNGCIMM, prezentate la solicitarea organizatorilor Salonului Imobiliar Bucureşti (SIB).

Cea de-a cincea ediţie a Salonului Imobiliar Bucureşti va avea loc de vineri până duminică, la Palatul Parlamentului. În cadrul târgului mai mult de 100 de expozanţi îşi vor expune oferta, ce totalizează peste 10.000 de unităţi locative din toate zonele Bucureştiului, precum şi locuinţe de vacanţă.

La târg vor fi expuse în premieră oferte imobiliare din Dubai, prin intermediul brokerului Alman Almanarat, care va expune pentru prima dată pe piaţa din România la Palatul Parlamentului.

Cu ocazia SIB, va fi lansată și oferta Atria Urban Resort, proiectul dezvoltat de SIF Moldova şi Cityring în zona lacului Străuleşti, cu o investiţie totală de peste 100 de milioane euro.

De asemenea, Sud Rezidenţial lansează Top House Residence, o dezvoltare de 500 de unităţi locative în cadrul Metalurgiei Park Residence.

Un alt proiect care se lansează în cadrul SIB este Spazio Residence, un ansamblu rezidenţial cu un total de 336 de apartamente în zona Bragadiru.

Articolul precedentLeul, cea mai puternică paritate față de euro, de după 6 august
Articolul următorTurismul va avea cea mai mică TVA din România, de numai 5%

Comments are closed.