Prețul motorinei a scăzut sub 8 lei pe litru. Este cel mai mic, înregistrat în ultimele 6 luni. Carburanții au început să se ieftinească rapid, de când autoritățile au prelungit schema de compensare cu 50 de bani pe litrul de combustibil. În doar o săptămână, unele stații de alimentare au scăzut prețurile cu 50 de bani pe litru, asta pe lângă compensare. 

Vineri, la stațiile de carburanți din București, un litru de motorină se vinde cu valori între 7.90 si 8.10 lei, potrivit Peco-onlie.

Benzina standard se vinde in marile rețele cu prețuri cuprinse între 6.63-6.78 lei, ceea ce însemnă că se păstrează diferența de peste 1 leu/litru între cele 2 tipuri de carburanți, chiar dacă motorina s-a ieftinit mai mult în ultimele săptămâni.

România este importator net de motorină și a importat 1,33 milioane de tone în primele șase luni ale anului, conform datelor Oil Terminal, dublu față de cantitatea de diesel adusă în țară pe această cale în aceeași perioadă a anului trecut.

Evoluția prețurilor poate fi pusă și pe seama deciziei liderilor Coaliției de a prelungi schema actuală de reducere cu 50 de bani pe litru a prețului benzinei și motorinei, până la sfârșitul anului. Schema de sprijin a fost introdusă în iunie.

Articolul precedentANAF pornește pe urmele comercianților online. De azi, orice plată ramburs este raportată la fisc
Articolul următorSURSE. Facturile de energie electrică, calculate în funcție de consumul din luna curentă