Ministrul Raluca Turcan: „În Sănătate și Justiție, nivelul sporurilor reprezintă 85%”

În Sănătate și Justiție nivelul sporurilor este 85%, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, precizând că o serie de sporuri ar trebui reevaluate, printre care cel de calculator, de condiții periculoase, precum și riscul la suprasolicitare neuropsihică.

„Per total cheltuieli salariale, în momentul de față nivelul 13% din analizele noastre, ceea ce nu ar fi neapărat foarte mult. Însă sunt categorii ocupaționale pentru care nivelul sporurilor reprezintă 85%, ceea ce este foarte mult. Atunci, rolul nostru e să ne uităm la ce raportare se face salariile în plată. Aceste sporuri există în primul rând în sistemul de sănătate și în sitemul de justiție. Acolo sunt regulă aceste sporuri de 85%. De aceea, nu putem să le tratăm cu ușurință, pentru că vorbim de sporuri care completează veniturile celor din sistemul de sănătate, care acum au fost în prima linie a combaterii pandemiei”, a declarat la Antena 3 Raluca Turcan.

Ministrul Muncii spune că în domeniul sporurilor este nevoie de „foarte multă precauție și înțelepciune”.

Printre sporurile care ar trebui reevaluate sunt cele de calculator, o subcategorie care „nu-și are rostul”, sporul de condiții periculoase, sporul de confidențialitate, precum sporul de risc la suprasolicitare neuropsihică, pe care îl încasează, de exemplu, magistrații.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentAu apărut imagini cu segmentele tablierului care vor forma calea de rulare a Podului suspendat peste Dunăre
Articolul următorJOI, ora 18:00: Cum au fost căpușate Căile Ferate Române în ultimii 30 de ani – Dezvăluiri senzaționale la Culisele statului paralel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau