Marius Budăi – ministrul Muncii a anunțat că pensiile vor fi majorate cu cel puțin 10% din 2023. Primul scenariu ar presupune creșterea pensiilor cu 10%, dar și un sprijin pentru persoanele vulnerabile.

„Noi, PSD, nu ne-am schimbat opțiunea. Am spus din august că se impune o majorare de cel puțin 10%. A prezentat și Marcel Ciolacu versiunea pentru o majorare de 15%, aici a vorbit despre cei cu contributivitate.

Vorbim despre o majorare de 10% și pentru iarnă să sprijinim categoriile vulnerabile. Suntem în dezbateri, pe ultima sută de metri a bugetului pentru 2023. Trebuie ca aceste majorări să meargă cu alte măsuri… prețurile din energie, protejarea locurilor de muncă.

Voi rămâne echilibrat și am să fac anunțul final prin intermediul liderilor coaliției. Suntem pe final cu construcția bugetului și când îl vom depune în primă lectură, în guvern, se va regăsi și suma de bani, cu majorarea punctului de pensiile și intențiile pentru perioada de iarnă”, a declarat Marius Budăi.

O variantă cu cele mai mari șanse de implementare ar fi cea în care toate pensiile vor crește cu 10%, iar cei care încasează pensii de sub 2.200 de lei să primească un ajutor pentru achitarea facturilor la energie.

„Aș opta pentru o variantă care să sprijine și categoriile vulnerabile. Suntem obligați să implementăm această solidaritate socială pentru a ieși într-un mod cât mai bun din această iarnă”, a transmis ministrul.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentRisc de blackout la iarnă! Specialist în energie electrică: Românii s-ar putea trezi în beznă
Articolul următorSalariul minim pe economie de 3.000 de lei – Sindicaliștii cer majorări de la 1 ianuarie de la Guvern

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau