Fost ministru al Economiei, actuala propunere USR pentru același minister, Claudiu Năsui spune că există în actualul pachet de guvernare un set de măsuri care vor duce la reducerea facturii la energie cu până la 32%.

„Avem soluții care să ducă la scăderea facturii la energie cu până la 32%, Este vorba de eliminarea unor accize. O mare parte din banii care se plătesc pe energie se duc tot la stat, prin companiile deținute de stat din energie. Nu trebuie să lăsăm greul pe spatele contribuabililor.

Măsurile includ, printre altele, reducerea TVA la 5%, minimul european, pentru că TVA e reglemenatat la nivel UE, iar TVA e sursă de venit a UE. Eliminăm acciza, aprobăm schema de compensare și propunem creditul fiscal pentru întreprinderi. Deci, o întreprindere să facă 50/50 cu statul, pierderile cauzate de această criză energetică. El se aplică atunci când companiile își fac contabilitatea la sfârșitul lunii, fără altă birocrație în plus.

Nu e o măsură bună amânarea plății facturii, pentru că este doar un transfer în timp. Plafonarea este cu dublu tăiș. Pare că limitează creșterea prețurilor, dar o bună parte din actualul preț ridicat este și o cauza a faptului că și înainte de liberalizare am avut plafonare, o decizie care a blocat investițiile în acest domeniu”, a declarat Claudiu Năsui în emisiunea LEGILE PUTERII.

CITEȘTE ȘI: Claudiu Năsui îi ia apărarea lui Cioloș: „A fost o exprimare greșită. E sub presiune”

CITEȘTE ȘI: Claudiu Năsui devoalează schema târgurilor: „Peste 50% din firmele câștigătoare nu făceau export”

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentFostul ministru de Finanțe Alexandru Nazare dă peste cap calculele triumfaliste ale lui Florin Cîțu.
Articolul următorAngajații Ford Craiova, puși pe liber – Compania își reduce producția: se lucrează într-un singur schimb

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau