Foto: preventheadacheguide.info

Publicația Financial Times face legătură între deschiderea sezonului turistic în cele mai căutate destinații europene și reizbucnirea epidemiei în țările respective. Analiza pornește de la contextul tensionat creat ca urma a restricțiilor de călătorie în Spania, dar menționează și faptul că în România numărul cazurilor noi a crescut de patru ori în ultima lună, potrivit bizyday.ro.

“Creșterea cazurilor de coronavirus în Europa pare a coincide cu deschiderea sezonului turistic estival, ceea ce pune autoritățile din diverse state într-o dilemă: pe de o parte se tem că ar putea fi nevoite să reimpună carantina, care le-a devastat deja economiile, pe de alta se tem că redeschiderea călătoriilor va declanșa al doile val al pandemiei”, notează Financial Times.

În același timp, publicația mai arată că și hotelierii din nordul Greciei (Halkidiki, Platamonas), destinație foarte populară pentru turiștii din Balcani, se confruntă cu un val de anulări ale vacanțelor, după ce țara a impus restrcții pentru bulgari și români. Bulgaria are o creștere de 50% a cazurilor noi de coronavirus în ultima lună, în timp ce în România acestea au crescut de patru ori.

Turismul din Spania, cea mai populară destinație turistică pentru britanici, a primit o lovitură în weekend, după ce Londra a anunțat că le va impune carantină de 14 zile inclusiv inclusiv propriilor cetățeni care se întorc din Spania. Și Franța a emis un avertisment către cetățenii săi să evite Catalonia.  Și ministrul Sănătății din Germania ia în considerare testarea obligatorie a celor care se întorc din Balcanii de Vest și Turcia.

 

Articolul precedentRAFO Onești, preluată de firmele omului de afaceri Gruia Stoica. Plan pentru 600 de noi locuri de muncă
Articolul următorGoogle ar putea prelungi perioada de muncă la distanță cu încă un an