Datoria administraţiei publice a atins, la sfârșitul lunii iulie, peste 444,4 de miliarde de lei, ceea ce reprezintă 42,2% din PIB. Comparativ cu valoarea de la sfârșitul anului trecut, datoriile publice ale statului au crescut cu 7% din PIB, potrivit datelor centralizate de Ministerul Finanţelor Publice.

Peste 86% din această sumă, respectiv 382,92 miliarde de lei, reprezintă valoarea titlurilor de stat, adică banii atrași de la populație.

Datoria administraţiei publice centrale este de 429,61 miliarde de lei, în timpc ce datoria administraţiei publice locale se cifra la 14,79 miliarde de lei, formată aproape în totalitate din sume ce trebuie returnate pe termen mediu şi lung.

Conform datelor MFP, datoria externă a administraţiei publice era la finele lunii iulie de 221,8 miliarde de lei, din care 217,56 miliarde a administraţiei publice centrale şi 4,27 miliarde de lei a administraţiei publice locale. Aproape în totalitate este vorba de obligații pe termen mediu și lung.

Articolul precedentDeficitul de cont curent a scăzut la 4,86 miliarde de euro în primele şapte luni
Articolul următorMarți, de la ora 15:00 – Noi dezăluiri bombă: Cum l-a înlăturat statul paralel pe Crin Antonescu, ce rol a avut Victor Ponta