BMW a devenit proprietarul unui teren din Debrecen, Ungaria, iar lucrările de construcţie la uzina auto pot începe.

 

O parcelă de teren din apropierea oraşului Debrecen, estul Ungariei, pe care BMW urmează să construiască o uzină de producţie de un miliard de euro, a fost înmânată marţi constructorului auto german, transmite MTI.

Ministrul ungar al Inovaţiei şi Tehnologiei, Laszlo Palkovics, a anunţat că lucrările de construcţie la uzina BMW pot începe în condiţiile în care contractul privind achiziţionarea terenului a fost semnat, iar BMW Group a devenit proprietarul terenului.

Laszlo Palkovics a precizat că Guvernul de la Budapesta a contribuit cu 130 miliarde forinţi (388,4 milioane euro) pentru îmbunătăţirea infrastructurii de transport din jurul zonei industriale amplasată în nord-vestul oraşului Debrecen, care va găzdui şi viitoarea uzină BMW.

Alte 35 de miliarde de forinţi urmează să fie cheltuite pentru dezvoltarea sistemului educaţional din Debrecen, în ideea de a furniza mână de lucru calificată companiilor din oraş.

La rândul său, primarul din Debrecen, László Papp, a descris investiţia BMW drept cea mai mare evoluţie din istorie oraşului, care va deschide noi perspective pentru regiune în mai multe domenii, nu doar în ceea ce priveşte economia, ci şi în termeni de crearea de locuri de muncă, educaţie şi infrastructura de transport.

În luna august 2018, BMW a anunţat că va construi o noua uzină în Ungaria, în apropierea oraşului Debrecen, la mai puţin de 40 de kilometri de graniţa cu România.

BMW va investi un miliard de euro pentru o noua uzina la Debrecen, care va avea o capacitate de până la 150.000 de unităţi pe an şi va crea peste 1.000 de locuri de muncă.

Articolul precedentCreditul guvernamental a urcat la 104,812 miliarde lei
Articolul următorNiciun turist român nu a cerut repatrierea după falimentul Thomas Cook