Grupul RCS&RDS, grup telecom cu invetiții în media, printre care și postul de televiziune DIGI, anunță stingerea litigiului cu Antena Grup, conflict care a avut ca rezultat numeroase plângeri penale, anchete și condamnări ai unor oficiali ai celor două companii media.

”Societatea doreste sa-si informeze actionarii si investitorii ca RCS & RDS S.A., filiala din Romania a Societatii (“RCS&RDS”), a incheiat in data de 15 iunie 2018 un contract de tranzactie cu Antena Tv Group S.A. si Antena 3 S.A. (Antena Group).”, informează compania printr-un comunicat difuzat prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) Compania DIGI COMMUNICATIONS N.V. parte a grupului RCS&RDS este listată pe piața principală a BVB și, în 2016, a fost primul emitent din sectorul telecom intrat la listare la Bursa de Valori Bucureşti ca urmare a unei operaţiuni de succes de vânzare de acțiuni. În momentul respectiv listarea Digi a ridicat capitalizarea bursieră a BVB la 20 miliarde euro.

Grupul Antena este proprietarul unuia din cele mai mari trusturi media din România, practic conflictul dintre cele două entități pornind de la neînțelegeri privind retransmiterea de către platforma de distribuire prin cablu a posturilor tv ale Antena Group.

”Ca urmare a acestui contract se sting toate litigiile dintre RCS&RDS si Antena Group, impreuna cu entitatile afiliate acestuia, cu privire la care am informat in detaliu piata si investitorii nostri in cadrul prospectului de oferta publica initiala din data de 26 aprilie 2017, in cadrul prospectelor de oferte publice de obligatiuni din 2016 si 2017, cat si in cadrul raportarilor periodice publice ulterioare.” se menționeză în comunicatul remis BVB.

Totodata, RCS&RDS si societatile Antena Group au incheiat un contract de retransmisie in baza caruia RCS&RDS va continua sa distribuie canalele apartinand Antena Group in regim pay-tv incepand cu data de la care canalele Antena Group vor renunta la regimul must-carry.

Articolul precedentROBOR la 3 luni a depășit în viteză pragul de 2,90%, maximul utimilor 4 ani
Articolul următorAmendă de 1,43 milioane lei pe piața reciclării electronicelor pentru înțelegere anticoncurențială

Comments are closed.