După ce tot mai mulți români, inclusiv persoane publice, s-au plâns de facturile uriașe la curent, avocatul Adrian Cuculis spune că soluția sunt procesele colective împotriva furnizorilor de energie. Avocatul îndeamnă românii să depună plângeri la toate instituțiile responsabile dacă primesc facturi „nesimțite” de zeci de mii de lei. 

Avocatul a oferit propriul său exemplu, o factură de aproape 3.400 de lei pentru un apartament cu două camere din București, zona Berceni. 

„De săptămâna viitoare ne pregătim, nu stiu cați suntem, sute, mii, zeci de mii. O să fiu cap de listă pentru că și eu îi voi da în judecată, să deschidem aceste procese împotriva furnizorilor de energie electrică și să încercăm, în primul rând, să suspendăm facturile care sunt foarte mari care nu pot fi plătite,” a afirmat avocatul Adrian Cuculis.

Magistratul a precizat că a primit o factură de regularizare în valoare de 3.358 de lei, pentru un apartament cu 2 camere și a prezentat pașii care sunt de urmat:

„Plângere la ANRE, ce voi face și eu. Nu rezolvă ANRE, mergeți mai departe și depuneți plângere și la ANPC și la furnizor, iar acestuia să-i cereți neapărat metodologia acelui contor, iar ulterior apelați la  instanță”, a precizat Cuculis.

Articolul precedentKlaus Iohannis: „Vom avea o creștere a prețurilor! Nu cred că în România vom avea o criză a alimentelor”
Articolul următorANRE a demarat acțiuni de control inopinate la operatorii de distribuție a energiei electrice