Aproximativ un miliard de euro – aceasta este suma absorbită de Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) prin intermediul programelor care gestionează fonduri europene. Un anunț în acest sens a fost făcut, astăzi, de Marius-Mihai Vasiliu, secretar general adjunct şi purtător de cuvânt al MLPDA, în cadrul unei conferinţe de presă de bilanţ.

„Anul ăsta putem vorbi şi practic ăsta este principalul mesaj pe care îl avem astăzi de transmis, de absorbţie de un miliard de euro la Ministerul Lucrărilor Publice, absorbţie în ceea ce priveşte toate programele care gestionează fondurile europene în acest minister. Avem, astfel, creşteri în toate cele trei domenii- o sumă de 60,5 milioane pe Programul operaţional capacitate administrativă, un total de 128 de milioane pe Programele de cooperare teritorială şi, totodată, 823 de milioane de euro declarate către Comisie pe Programul Operaţional Regional”, a arătat secretarul de stat, citat de Agerpres.

În ceea ce privește provocările pandemiei în 2020, oficialul a afirmat că nu a fost agreată ca „posibilitate suspendarea proiectelor în niciunul dintre programele gestionate de Ministerul Fondurilor Europene”.

„A fost o ultimă variantă atunci când nu am avut altă posibilitate de pus în practică”, a mai spus Vasiliu.

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentCulisele statului paralel | Cum s-au reinventat brandurile din Epoca de Aur. Produse românești din comunism, apreciate și astăzi
Articolul următorFlorin Cîțu: ”Am siguranţa că o să fie o guvernare stabilă, este o guvernare pe termen lung, o guvernare care are în centru interesul cetăţenilor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau