Metrorex a lansat procedurile privind exproprierile ce trebuie făcute pentru realizarea Magistralei 6, cea care ar urma să lege Bucureștiul de Aeroport Internațional „Henri Coandă” din Otopeni.
Prin sistemul electronic de achiziții publice, Metrorex a postat vineri aunuțul de licitație privind ”Servicii de cadastru și evaluare în vederea dobândirii prin expropriere/transfer a imobilelor necesare realizării obiectivului de investiții Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai-Otopeni)”, potrivit clubferoviar.ro.
 
Valoarea totală estimată a contractului, care se va atribui în urma unei proceduri simplificate de achiziție, este de 423.420,6 lei, echivalentul a aproximativ 87.000 de euro.
 
Firmele interesate trebuie să depună o garanție de participare de 4.000 de lei, a cărei perioadă de valabilitate va fi cel puţin egală cu cea a ofertei, adică 120 de zile. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 31 august 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 31 decembrie 2020.
Potrivit planului Național de Investiții și Relansare Economică, prezentat de Guvern, Magistrala 6 : 1 Mai – Aeroportul Otopeni ar urma să aibă o lungime de 14,2 km, 12 stații si un orizont de realizare 2020 – 2023. Potrivit specialiștilor în domeniu, termenul este nerealist, cu atât mai mult cu cât și Comisia Europeană a ttransmis o serie de critici punctuale și a anunțat că finanțează jumătate din lucrare, respectiv porțiunea 1 Mai – stația Tokyo, din centrul comercial Băneasa.
 
Articolul precedentConsiliul Fiscal: Guvernul e ceva mai realist, dar totuși optimist în evaluări
Articolul următorING a introdus sistemul de retragere numerar, de la bancomat, fără card