Iohannis: O să negociez la sânge să obținem mai mulți bani pentru România de la Bruxelles

,, Eu vin cu ideile pe care le-am elaborat la București. Avem o gândire destul de bine fundamentată pentru buget – sigur, bugetul pe care îl dorim noi. Pornim de la premisa că, în orice condiție se negociază bugetul pentru exercițiul bugetar următor, trebuie să fie un pic mai mare decât bugetul pe exercițiul care se încheie”, a spus președintele Iohannis la Bruxelles.

,, Avem așteptări legate de fondurile dedicate politicii de coeziune. Sunt mai multe fonduri care vin în această categorie, care pentru noi sunt vitale, pentru a atinge o convergență acceptabilă cât mai repede. De asemenea, pentru noi sunt foarte importante fondurile destinate agriculturii și pe aceste două capitole suntem foarte hotărâți și sunt foarte hotărât să negociez la sânge, cum se spune, ca să obținem cât mai mulți bani pentru România.

Dar sunt și anumite condiționalități care pentru noi sunt importante. De exemplu, flexibilitatea între fonduri ar fi foarte importantă pentru noi.

Este, de asemenea, important ca, de exemplu, fondul de tranziție spre o economie mai verde să nu fie parte din coeziune, ci să fie suplimentar. Sigur, astăzi am venit cu toate condițiile pe care ni le dorim noi. Va o discuție și, în final, sigur, se va trece la o fază de negociere, unde fiecare încearcă să obțină cât de mult se poate”, a mai spus președintele.

Articolul precedentLeul mai mușcă un pic din euro
Articolul următorDobânda-cheie rămâne la 2,50%, după 13 ședințe de politcă monetară