Majorarea impozitelor pe locuințe, solicitată deja de guvern, ar putea fi nota de plată pentru recenta creștere a salariilor din administrația locală. Senatorii pregătesc o modificare la Codul fiscal în acest sens, iar banii pe care primăriile ar urma să îi obțină în plus din impozitele mărite pe proprietăți sunt deja prinși în calculele bugetare pentru anul următor. 

Potrivit Realitatea Plus, primăriile ar urma să îi obțină în plus din impozitele mărite pe proprietăți, respectiv 2,8 miliarde lei în 2023, bani care deja ar fi prinși în calculele bugetare pentru anul următor.

Ministrul Finanțelor susține însă că românii cu venituri mici nu vor fi afectați de aceste creșteri. Adrian Câciu a afirmat că măsura ar fi fost convenită cu primarii localităților și a precizat că este vorba despre o actualizare a grilei de calcul existentă, pe care o au la dispoziție autoritățile locale.

Persoanele cu venituri mici vor beneficia de măsuri de protecție, în condițiile în care, potrivit lui Câciu, este o inechitate ca impozitele să fie la fel pentru zone care au un nivel de trai și dezvoltare diferite.

„Nu în ultimul rând trebuie să țineți cont că populația cu venituri mici este protejată din perspectiva impozitelor pe proprietate, există o serie de credite fiscale care sunt prevăzute în codul fiscal, deci impactul unei eventuale creșteri a impozitelor nu va avea efect asupra persoanelor cu venituri mici”, a declarat ministrul de Finanțe.

Articolul precedentEuroparlamentar german, derapaj grav la adresa României: Acolo este Vestul Sălbatic, nici în UE nu trebuia primită
Articolul următorCreştere uşoară a indicelui ROBOR la 3 luni, după ce BNR a majorat dobânda de referinţă