Compania de Drumuri a început lucrările pentru construirea unei bretele de legătură între Centura București și Drumul Național 6 în zona orașului ilfovean Bragadiru, breteaua cu o singură bandă pe sens urmând să fluidizeze circulația pe un tronson extrem de aglomerat și, totodată să reducă riscurile de accidente la ieșirea din București spre Alexandria.

Contractul este semnat încă din mai 2021, lucrările costă aproape 4 milioane de lei și ar trebui finalizate în aprox. 3 luni. Intersecţia Centurii Bucureşti cu DN 6 la Bragadiru este amenajată cu pasaj suprateran, dar podul nu are şi breteaua de pe partea stângă a drumului care să asigure relaţia Centură – DN 6, cu viraj la dreapta, iar şoferii care vin de pe Centură spre Bucureşti trebuie să „taie” cele două benzi de pe contrasens, manevră foarte periculoasă.
 
Breteaua de la Bragadiru va fi dată în trafic cel mai târziu la sfârșitul lunii mai, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu : ,,Au început lucrările la breteaua de legătură DN 6 -Centura București, la pasaj pe DN 6 km. 10. Este vorba despre realizarea unei bretele de legătură între DN 6 și Centura Bucureștiului pe partea dreaptă în sensul de mers Bragadiru -București, dar cu impact major în creșterea siguranței rutiere și descongestionarea traficului pe DN 6 – zona Bragadiru. Lucrarea se va finaliza cel târziu la sfârșitul lunii mai a.c.”
 
O altă zonă cu mari probleme de trafic pe DN 6 la Bragadiru este la intersecţia cu strada Cristalului, amenajată cu sens giratoriu. Artera secundară asigură legătura cu Cartierul latin şi Prelungirea Ghencea.
De asemenea,  pentru întregul inel al Centurii București, CNAIR a semnat marți, contractul pentru studiul de fezabilitate necesar lucrărilor de modernizare și lărgire la 4 benzi.
 
Proiectul vizează lărgirea Centurii la 4 benzi, realizarea de drumuri colectoare, pasaje/pasarele pietonale (suprateran/subteran), trotuare, parcări, stații autobuz, reamenajarea intersecțiilor cu drumurile clasificate în vederea creșterii capacității de transport pe sectorul de Sud al Centurii Bucureștiului, panouri fonoabsorbante și alte lucrări ce pot fi implementate în vederea creșterii siguranței auto și pietonale.
Vor fi pasaje denivelate la intersecțiile:
– Ieșirea din Popești Leordeni (pe șoseaua Leordeni) la intersecția cu Centura Bucureștiului
– Între DJ301 A (Glina) și Centura Bucureștiului
– Intersecția dintre Splaiul Independenței și Centura Bucureștiului, potrivit secretarului de stat.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentLovitură uriașă pentru români după jaful din facturi: noi TAXE și impozite – Cât vor plăti cei cu mai multe case și mașini în 2022
Articolul următorSunt și PENSIONARI fericiți. Primesc lunar mai mulți bani decât MUGUR ISĂRESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau