Chiar dacă miercuri a fost lansat oficial programul „Sprijin pentru România”, prin care sunt acordate vouchere sociale românilor cu venituri  mici, bani nu vor ajunge la destinatari mai devreme de a 3-a săptămână a lunii. Într-o intervenție la Realitatea Plus, ministrul Muncii a explicat că cei la care cardurile ajung mai târziu nu pierd sumele cuvenite.

„Prima lună va fi cu o dinamică mai mare, suntem exact în perioada in care confecționăm cardurile, apoi vor fi inscripționate. Dacă cineva va primi cardurile în iulie, nu înseamnă că suma aferentă lunii iunie este pierdută, sumele vor fi încărcat potrivit calendarului, adică iunie, august, octombrie și decembrie. Evident, nu va fi riscul unor întârzieri pentru tranșele 2,3 si 4, când vom intra în dinamica normală”, a afirmat Marius Budăi, la Realitatea Plus.

Tot la Realitatea Plus, consilierul ministrului, Cristian Vasilcoiu, a explicat că cele peste 2,5 milioane de carduri au fost comandate la toți furnizorii din Europa, pentru că niciunul nu avea capacitatea de a produce, individual, un astfel de volum de carduri. .

Articolul precedentCresc salariile bugetarilor: Salariile din Transporturi și Cultură, majorate cu 15% pentru ”complexitatea muncii”
Articolul următorRomânia nu îndeplineşte condiţiile pentru adoptarea monedei euro – Concluzia Comisiei Europene