Noua  baza de date RCA,  vine in sprijinul utilizatorilor, oferindu-le numeroase facilitati informationale si o perspectiva noua asupra posibilitatii conectarii  cu alte sisteme informatice.

În conformitate cu prevederile legii Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) asigură dezvoltarea și administrarea bazei de date privind evidența contractelor RCA, noua baza de date fiind denumita AIDA (administrare date  istoric asigurari auto ).

Această Bază de date este operațională de o lună, fiind utilizată de către cele 12 societăți de asigurare care pot emite polițe RCA valabile pe teritoriul României, cu scopul de a consulta și actualiza informațiile privind clasa Bonus-Malus, polițele RCA și prejudiciile asociate acestora.

Un element deosebit de important reprezintă posibilitatea obtinerii de catre asigurații RCA a certificatului de daunalitate, un document în care sunt menționate daunele înregistrate de asigurat, pentru toate vehiculele deținute în ultimii 5 ani de asigurare, sau, după caz, absența acestor daune.denumita

Documentul, emis bilingv , in limbile romana si engleza, este util persoanelor care vor să încheie asigurarea RCA în alte țări.

Certificatul de daunalitate se emite de către BAAR prin depunerea unei cereri   la sediul institutiei, cerere care poate fi transmisa si prin poștă sau  electronic, la adresa de email  [email protected].

Din perspectiva reglementărilor privind datele cu caracter personal, certificatul poate fi înmânat doar persoanei solicitante fie la sediul BAAR, fie prin poștă cu confirmare de primire. Prin intermediul unui cod unic de securitate, imposibil de fraudat, certificatul de daunalitate poate fi validat la o adresă web dedicată.

De asemenea, baza de date poate fi consultată la adresele web www.aida.info.ro și www.rcam.ro, pentru:

  • verificare clasă bonus/malus
  • verificare polițe RCA
  • verificare prejudicii asociate RCA

BAAR este asociația profesională a societăților de asigurare care pot practica, pe teritoriul României, asigurarea obligatorie de răspundere civila auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și de tramvaie (RCA).

 

Articolul precedentFără intervenția BNR, ROBOR la 3 luni urcă la 3,25%
Articolul următorANCOM: Trecerea la standardul 5G înseamnă 252.000 de locuri de muncă şi beneficii de 4,75 miliarde de euro

Comments are closed.