ANAF a pus ochii pe persoanele fizice care vând online, în regim comercial, atât pe platformele de anunțuri, cât și pe rețelele sociale, fără a fi înregistrate fiscal. Pentru a stopa acest tip de evaziune fiscală, Fiscul va obliga firmele de curierat să raporteze toate coletele cu plata la livrare. Agenția Națională de Administrare Fiscală a lansat în dezbatere publică un formular electronic pe care firme de curierat vor fi obligate să-l completeze lunar.

Persoanele luate în vizor de ANAF sunt persoanele fizice care fac comerț online atât pe platformele de anunțuri cât și pe rețelele sociale, însă nu sunt înregistrate fiscal. Specialiștii fiscali au precizat că nu sunt avuți în vedere micii comercianți, care vând ocazional și în cantități mici, ci acele persoane fizice care în fapt funcționează ca firme de vânzări online, fără a fi însă declarate ca atare și deci fără plăti taxe.

Comerțul online a explodat în România în pandemie. Anul acesta va trece de 6,8 miliarde de euro, în creștere cu 18 la sută față de 2021, estimează analiștii.

Articolul precedentNicolae Ciucă, despre resursele de energie: „Nu există un scenariu sumbru, pentru că România este o ţară care beneficiază de surse”
Articolul următorHARTA care le dă dureri de cap românilor. Plătim cel mai scump curent electric din UE – BLOOMBERG