Alocaţia de stat este indexată anual cu rata medie a inflaţiei. Legea care aprobă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care cuantumul alocaţiei de stat este indexat anual, din oficiu, cu rata medie a inflaţiei, a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Măsura a fost luată în contextul majorării preţurilor pentru toate categoriile de bunuri şi servicii, arată actul normativ, citat de Agerpres.

Actul normativ are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 126/2021, prin care s-a stabilit cuantumul alocaţiei de stat pentru copii începând cu drepturile lunii ianuarie 2022. Documentul prevede indexarea anuală, din oficiu, cu rata medie a inflaţiei, a cuantumului alocaţiei de stat pentru copii, începând cu drepturile lunii ianuarie 2023.

De la începutul anului trecut, alocaţia pentru copiii de până la 2 ani a fost stabilită la 600 de lei, iar pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani, la 243 de lei. În cazul minorilor cu handicap, alocaţia este de 600 de lei.

Alocaţia de stat li se acordă şi tinerilor de peste 18 ani care sunt elevi de liceu sau şcoală profesională, până la terminarea studiilor, precum şi majorilor cu handicap care urmează cursurile unei instituţii de învăţământ preuniversitar, dar nu mai târziu de vârsta de 26 de ani.

Adulţii cu handicap beneficiază, de asemenea, de o indemnizaţie compensatorie. Aceasta este de 60 de lei pentru persoanele cu handicap mediu, de 265 de lei pentru persoanele cu handicap accentuat și de 350 de lei pentru persoanele cu handicap grav.

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentSistemul Garanție Returnare, modificat pe ultima sută de metri: ce ambalaje au fost eliminate
Articolul următorMari magazine, AMENDATE de Fisc! Au depășit cota de adaos la mălai, ouă, pâine, telemea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau