Airbus și-ar putea lua zborul din România

Managementul unui gigant al industriei aviatice declară că își va inchide business-ul din România, în absența unui sprijin de la Executiv.

Compania Airbus Helicopters ar putea înceta activităţile de producţie în România, dacă nu primeşte o ofertă clară din partea Guvernului de la Bucureşti pentru intensificarea producţiei în uzina de la Ghimbav, a spus directorul general al firmei, Bruno Even, potrivit cotidianului francez La Tribune, citat de Mediafax și Realitatea.net.

Bruno Even a făcut aceste declaraţii în contextul în care ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, efectuează o vizită oficială în Franţa, unde se va întâlni cu omologul său francez, Florence Parly.

Directorul general al Airbus Helicopters, Bruno Even, aşteaptă o poziţionare fermă din partea României.

Datele problemei sunt destul de clare pentru companie: fie Bucureştiul cumpără elicoptere de la grupul franco-german, astfel încât să poată fi utilizată linia de asamblare a elicopterului de transport H215 de la Ghimbav (judeţul Braşov), inaugurată în august 2016 în prezenţa fostului preşedinte François Hollande, fie uzina va fi închisă, iar activităţile vor fi transferate în altă ţară.

„Sunt pregătiţi să sacrifice 50 de ani de cooperare. Este o imensă dezamăgire”, afirmă surse din cadrul companiei Airbus, citate de La Tribune.

Articolul precedentPlângeri de 8 miliarde de dolari împotriva Facebook și Google
Articolul următorTendința de scădere se păstrează. Italia înroșește piețele

Comments are closed.