Japonia lasă China în offside după ce a creat un nou tren de mare viteză și încearcă să bată vechiul record de viteză deținut de „racheta” feroviară care face legătura între Beijing și Shanghai.

 

 

Japonia împinge mai departe limitele călătoriei pe calea ferată, după ce a început să testeze cel mai rapid tren-săgeată, capabil să atingă viteze de până la 400 de kilometri pe oră.

Potrivit Bloomberg, trenul denumit Alfa-X este programat să intre în funcțiune în 2030. Compania feroviară JR East intenționează să o exploateze la viteza de 360 de kilometri pe oră, care ar fi cu 10 kilometri pe oră mai rapid decât celebrul China Fuxing Hao.

Pentru a face față rezistenței masive la vânt la intrarea în tuneluri, locomotiva trenului Alfa-X este proiectată cu un „nas lung” 22 de metri.

Trenurile-glonț din Japonia au debutat în 1964, odată cu Jocurile Olimpice de la Tokyo și au devenit un simbol al concentrării țării asiatice asupra eficienței și fiabilității, scrie sursa citata.

Celebrele trenuri Shinkansen rareori întârzie, fiind o alternativă viabilă la călătoriile aeriene de pe arhipeleagul japonez. Alfa-X este parte esențială a unui plan de a oferi servicii mai rapide către Sapporo, cel mai mare oraș de pe insula nordică Hokkaido.

Articolul precedentAministia fiscală pentru CASS, gol de peste un miliard de lei în buget
Articolul următorDeficitul balanței comerciale a crescut cu 921,8 milioane de euro