Deschidem astăzi prima porțiune de centură, la Balș, este vorba de primul drum expres, sperăm ca românii să se bucure, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Este vorba despre 18,5 kilometri din lotul 2, adică segmentul Robănești – Piatra Olt, care va funcționa ca o centură a orașului Balș. Pentru restul celor 21 kilometri, Piatra Olt – Colonești cu centura Slatina.

Viteza de circulație va fi de 100 km/h, specifică unui Drum Național European.

Ministrul Grindeanu a anunțat că luni va verifica șantierul primului segment al lotului 2.

„Primul lot al Drumului Expres Craiova-Pitești (18,5 km) va fi dat în scurt timp în circulație! Luni voi merge pe acest șantier! Antreprenorul lotului 1 al Tronsonului 2 a solicitat începerea procedurilor de recepție la terminarea lucrărilor. Lotul 1 al DEx 12 va avea rol de variantă ocolitoare a Balșului. După deschiderea circulației rutiere, accesul pe acest lot se va face astfel:

– pe relația Craiova-Pitești, accesul se face din DN 65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș.

– pe relația Pitești-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN 65, spre localitatea Piatra Olt”, a spus el.

Secțiunea Balș – Slatina este parte din Drumul Expres Craiova-Pitești și are două contracte, ambele semnate cu UMB în 03.12.2018, cu 12 luni de proiectare și 24 de execuție. Lucrările în teren au fost efectiv demarate în toamna lui 2019 și termenul de finalizare a fost extins până în această primăvară.

Lotul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești ar urma să fie deschis circulației de 1 mai dacă lucrările la podul feroviar de la Găneasa (jud. Olt) se pot face sub trafic. Întârzieri majore se înregistrează pe primul lot, Craiova – Robănești (17 km), unde lucrează italienii de la Tirrena Scavi, în timp ce pe lotul 3 (Valea Mare – Colonești, 32 km) constructorul băcăuan a ajuns la 20% stadiu fizic și va termina lucrările până la sfârșitul anului viitor. Constructorul UMB a început în avans lucrările pentru lotul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești, într-o primă fază cu decopertări pe traseu, pentru că încă nu sunt emise autorizațiile necesare, potrivit Asociației Pro Infrastructură, care a publicat cea mai recentă monitorizare a tronsonului de 32 de kilometri dintre Colonești și Pitești, scrie Economica.net.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentAdio cozi kilometrice la BALȘ. Se deschide primul tronson al drumului expres Craiova-Pitești
Articolul următorBanca Mondială se teme de o catastrofă alimentară și o foamete fără precedent

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau