Șoferii care circulă de DN65, arteră care leagă Piteștiul de Craiova, nu vor mai fi nevoiți să piardă zeci de minute la tranzitarea orașului Balș. Joi se deschide centura Balșului, prima porțiune a drumului expres care leagă Piteștiul de Craiova. Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă, în deschiderea ședinței de guvern.

„Deschidem astăzi prima porțiune de centură, la Balș, este vorba de primul drum expres, sperăm ca românii să se bucure. Este vorba despre 18,5 kilometri din lotul 2, adică segmentul Robănești – Piatra Olt, care va funcționa ca o centură a orașului Balș. Viteza de circulație va fi de 100 km/h, specifică unui Drum Național European,” a anunțat șefului Guvernului.

După deschiderea circulației rutiere, accesul pe acest lot se va face, dinspre Craiova, la sensul giratoriu din apropiere de Balș, iar dinspre Pitești, la sensul giratoriu construit pe DN 65, în zona localității Piatra Olt.

Lotul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești ar urma să fie deschis circulației de 1 mai dacă lucrările la podul feroviar de la Găneasa (jud. Olt) se pot face sub trafic.

 

Articolul precedentEXCLUSIV Marius Budăi, veste bună pentru pensionari – Recalcularea tuturor pensiilor, până la finalul anului 2022
Articolul următorPremierul Ciucă anunță oficial deschiderea primului drum expres din România