De teama pestei porcine africane, Fondul danez de investiții Polaris a oprit investiția de 134 milioane dolari, prin care urma să cumpere holdingul DCH International, care controlează în România compania Premium Porc Group, al doilea mare producător de carne de porc de pe piața locală.
Investitorii așteaptă ca autoritățile să aibă situația sub control înainte de a semna tranzacția.
Polaris, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din Danemarca, a înaintat la acel moment o ofertă preliminară pentru a cumpăra afacerea din România a DCH. Afacerea din România a danezilor s-a aflat și în atenția fondului de investiții ADM Capital, potrivit Profit.ro
Acum, însă, conform ultimelor date, înțelegerea, ca și perfectată, a fost oprită în așteptarea unei clarificări privind pesta porcină și aducerea situației sub control. Cele două părți au ajuns la un acord, dar tranzacția nu poate fi finalizată decât după ce există certitudinea că problema pestei porcine a intrat sub control. DCH nu este afectată de pesta porcină, dar o parte din fermele sale din România se află în zonele afectate, supuse unor restricții.
De altfel, în presa locală a fost relatat că DCH a ridicat gradul intern de alertă la cele două ferme de la Avrig și Veștem (Sibiu), unde crește peste 20.000 de porcine, urmărind atent aplicarea măsurilor de biosecuritate. DCH are ferme și în Vrancea, la Golești și Ciorăști, unde crește anual câte 60.000 de porci, județ în care au apărut suspiciuni legate de pestă. Ultimul bilanț, prezentat joi, relevă că pesta porcină africană evoluează în 12 județe, în 207 de localități, cu un număr total de 898 de focare, fiind înregistrate și 57 de cazuri la mistreți. În total, au fost eliminați peste 230.000 de porci afectați de boală.
Grupul danez Premium Porc Group are în România o producție anuală de 400.000 de capete, fiind prezent pe piața locală cu branduri precum Premium Porc, Degaro, Consinterfin și Premium Porc Negreni și operând în total 12 ferme de porcine, în județele Vrancea, Brăila, Constanța, Olt, Sibiu și Brașov, având în 2016 o cifră de afaceri de 53 milioane euro și un profit de 10,7 milioane euro. Premium Porc Group operează în România din 2006, când a început producția de porcine prin achiziția fermei Suintest, din comuna Golești, județul Vrancea.
Comments are closed.