Capacitatea instalată a fermelor eoliene din Europa va ajunge peste cinci ani la 258 GW, ceea ce înseamnă un sfert din producția mondială de energie electrică care va fi produsă în lume în 2022, se arată prognoza asociației Wind Europe.

Dezvoltatorii fermelor eoliene vor instala în medie 17 GW anual, echivalentul a 17 reactoare nucleare, în următorul deceniu se mai arată în prognoza organizației de profil. Pe o perioadă mai lungă estimările depind de incertitudinile politicilor energetice naționale și a Uniunii Europene, iar o reducere a susținerii energiilor regenerabile ar putea diminua dezvoltarea sectorului după 2030.

Cea mai mare creștere puterii instalate în ferme eoliene se regăsește în țările europene, datorită politicilor favorabile pentru a atrage investițiile și a subventiilor acordate caestui sector. Succesul înregistrat în scăderea costurilor pentru reducerea costurilor de producție a energiei regenerabile a determinat unele țări să anuleze subvențiile pentru acest tip de energie.

De asemenea, au fost demarate proiecte nesubvenționate pentru construirea de instalații eoliene, dar care nu reprezintă decât o mică parte din total. Din aprilie 2017, în Europa se construiesc șase instalații comerciale offshore de instalații eoliene în Olanda și Germania.

Germania, Marea Britania, Spania și Olanda dețin 62% din capacitatea de producție aflată în construcție, arată asociația patronală. Marea Britanie a instalat 81% din capacitatea eoliană offshore în primul semestru din Europa după punerea în funcțiune a 5 ferme noi.

Articolul precedentPrimarul din Londra solicită un al doilea referendum în privința Brexit. Scurtă analiză a lirei sterline
Articolul următorPesta porcina alunga investitorii. Fondul Polaris nu mai preia Premium Porc Group

Comments are closed.