Acuzații dure făcute de un lider de sindicat din energie. Austriecii ar fi interesați să pună mâna și pe Complexul Energetic Oltenia. Grupul OMV ar dori de fapt, dincolo de terenul din Gorj, să pună mâna pe rezervele de zgură și cenușă de la termocentrale din care se pot extrage metale valoroase. 

Liderul de sindicat Constantin Crețan susține că austriecii de la OMV urmăresc să pună mâna pe sute de hectare de teren în Gorj și pe rezervele de zgură și cenușă de la termocentrale.

Interesul austriecilor este să pună mâna pe rezervele de zgură și cenușă de cărbune, din care, prin prelucrare, se extrag diferite metale de mare valoare. Și atunci ei devin proprietari de drept pe o avuție națională”, a spus Constantin Crețan.

Sindicalistul este atât de revoltat încât a anunțat că va ataca în instanță planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Documentul prevede construirea de parcuri fotovoltaice pe terenuri care ar trebui de fapt restituite proprietarilor, după exploatarea cărbunelui.

„Conducerea Complexului Energetic Oltenia, din punctul meu de vedere, va fi acuzată penal, iar cadastriștii care vor îndrăzni să înstrăineze aceste terenuri, pe ei îi paște până la urmă pușcăria.

Este normal să-l atacăm pentru faptul că nu poate Complexul Energetic Oltenia, în speță directoratul, pentru că a luat și o hotărâre în acest sens de a înstrăina terenurile către OMV Petrom. Să devină proprietari.  Complexul Energetic Oltenia a investit în refacerea terenurilor, a făcut plantări și împăduriri care au costat miliarde de lei și acum vii să pui fotovoltaicele și să pui proprietari austriecii pe 400 de hectare ale oamenilor din zonă care au fost strămutați”, a mai spus acesta.

Proiectul a fost anunțat chiar de către Ministerul Energiei. CE Oltenia a decis să își ia, prin selecție directă, fără licitație, drept partener pe OMV, companie al cărui acționar principal este statul austriac. Concret, Complexul Energetic Oltenia vine cu 410 milioane de euro și 680 de hectare, în timp ce aportul OMV este de 76 de milioane de euro.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentLovitură pentru românii cu mai multe locuințe. Pot plăti chiar și 5 lei/kWh pe ultimele 2 săptămâni din 2022 – CALCULE
Articolul următorLudovic Orban, despre interesele OMV de a lua metatele rare ale țării: „Este o GOLĂNIE”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau