Austriecii nu renunță la jaful pădurilor. După ce ne-au umilit, aceștia continuă să ne ia resursele fără nicio jenă. Mai mult, privatizarea Romsilva este noul jaf care se pregătește. Prin această modificare legislativă, pădurile proprietate publică a statului sunt în pericol de a ajunge să fie administrate și exploatate de societăți pe acțiuni. Prin urmare, statul le va lista la bursă, iar marii operatori economici, interesați de pădurile statului și de lemnul românesc, vor deveni acționari principali. Un activist de mediu din Suceava a surprins mai multe camioane încărcate cu lemne pe care austriecii le iau din țara noastră și nu le declară în acte. 

Imaginile cu camioanele pline cu lemne furate de austrieci și nedeclarate în acte au fost postate în mediul online și în scurt timp au devenit virale și au stârnit revoltă. Acum, în urma deciziei de privatizare a Romsilva, un activist de mediu luptă pentru dreptate. 

„Consider că e cea mai mare greșeală care poate să o facă România dacă ar privatiza Romsilva. Noi tot ce ne dorim este să fie reformat, restructurat, să fie oameni capabili serioși, oameni care să iubească pădurea. În timp ce dl Tanczos Barna susține că tăierile ilegale sunt inexistente, i-am trimis chiar mail să vadă sesizare confirmată de garda forestieră Cluj. 4006 arbori tăiați ilegal într-o singură partidă, deci nu poate să susțină asemenea inepții”, a spus activistul de mediu Daniel Botnar. 

Camionul plin cu lemne din imaginile devenite virale a fost confiscat. Potrivit informațiilor, șoferul, care este de fapt pădurarul din Rădăuți a făcut mai multe transporturi pe un singur aviz. Potrivit activistului, pădurarul nu este la prima abatere de genul. Acestuia i s-au mai confiscat și alte 2 camioane pentru un transport ilegal de lemn de 10 metri cubi. 

Pădurarul a fost trimis în instanță de activiștii de mediu și a amenințat în repetate rânduri, timp de 2 ani, că va sta în procese până când se renunță la acțiuni. 

Zilele trecute, un alt camion care transporta ilegal cu 6 metri cubi de lemn mai mult decât scria în aviz a fost întors din drum. Iar altul care avea în aviz doar 3,8 metri cubi a fost și el oprit de oamenii legii înainte să treacă granița.

Federația sindicatelor va organiza un miting în fața Guvernului României pentru salvarea pădurilor și pentru retragerea proiectului de lege. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentLudovic Orban, despre interesele OMV de a lua metatele rare ale țării: „Este o GOLĂNIE”
Articolul următorVin cardurile de energie pentru persoanele cu nevoi! Când se vor putea plăti facturile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau