Premierul Florin Cîțu a acuzat că în industria alimentară există un monopol, lucru care explică și faptul că producătorii susțin că prețurile produselor sunt mici, în timp ce consumatorii le consideră prea mari. Șeful Executivului a discutat problema și cu reprezentanții sindicatelor din această industrie.

”Cum se face că producătorii se plâng că prețurile produselor sunt prea mici, iar consumatorii, pe partea cealaltă, că sunt prea mari?! Undeva, între cei doi se întâmplă ceva, undeva apare un monopol și trebuie să distrugem acel monopol”, a spus premierul. 

Creșterea prețurilor în acest sector este o problemă la nivel global. Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, în iunie, prețurile alimentelor s-au aflat la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani. Cele mai mari scumpiri s-au înregistrat la cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne și zahăr, potrivit Realitatea Plus. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentRăsturnare de situație în criza gunoaielor din Sectorul 1! Finanțele au sesizat Parchetul General – bunurile lui Bogdan Adimi, puse sub SECHESTRU
Articolul următorVânzările de băuturi alcoolice au crescut cel mai mult în timpul pandemiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau