Febra Internetului. Utilizatorii români cumpără masiv online

Peste jumătate dintre românii utilizatori de Internet (55%) cumpără online cel puţin o dată pe lună, potrivit unui studiu de specialitate.

Se remarcă faptul că persoanele cu educaţie superioară fac acest lucru în proporţie de 61%, iar cele cu un un nivel mediu şi sub-mediu de educaţie în procentaj de 50%, arată studiul cantitativ „Digital Evolution: Connected Consumer Monitor”, remis joi Agerpres.

Bucureştenii sunt cei mai activi pe internet atunci când vine vorba despre online shopping, 62% cumpărând cel puţin o dată pe lună. Nici românii din mediul rural nu se lasă mai prejos, una din două persoane alegând acest mediu pentru a face achiziţii.

Bărbaţii sunt ceva mai activi decât femeile atunci când ne referim la cumpărăturile realizate online cel puţin o dată pe lună – 59% versus 52%.

Analizând comportamentul online de cumpărare în funcţie de educaţie, studiul constată că persoanele cu educaţie superioară fac cumpărături online cel puţin o dată pe lună în procent de 61%, în timp ce acelea cu un nivel mediu şi sub-mediu de educaţie în proporţie de 50%.

Raportându-se la vârsta publicului supus spre analiză, studiul realizat de Exact Business Solutions nu constată diferenţe semnificative pe segmente de vârstă, comparativ cu media naţională (55%).

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani cumpără online cel puţin o dată pe lună în proporţie de 58%, în timp ce persoanele cu vârsta cuprinsă între 31 şi 45 de ani şi 46 – 65 de ani în procentaj de 55% şi, respectiv, 53%.

Pe de altă parte, 42% din userii români apelează la servicii de Internet Banking cel puţin o dată pe săptămână, bărbații folosind mai frecvent aceste aplicații decât femeile.

“Cele mai multe persoane – 42% derulează operaţiuni de Internet Banking cel puţin o dată pe săptămână: de mai multe ori pe zi – 9%, de câteva ori pe săptămână – 23%, o dată pe săptămână – 10%”, arată un studiu efectuat de Exact Business Solutions și citat de News.ro.

Cercetarea a fost realizată pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 1.051 respondenţi, utilizatori de internet, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani.

Bărbaţii sunt mai orientaţi decât femeile spre operaţiuni de Internet Banking. Astfel, dacă femeile utilizează acest serviciu zilnic sau de câteva ori pe săptămână în procent de 26%, în cazul bărbaţilor se constată o diferenţă de +12% (nivelul fiind de 38%).

Articolul precedentROBOR la 3 luni staționează la 3,31%
Articolul următorASF: Tariful mediu de referinţă pentru polițele RCA a crescut cu 4%

Comments are closed.