Coordonatorul realitateafinanciara.net, Petrișor Peiu a explicat în emisiunea 100% de la Realitatea PLUS ce efecte nebănuite ar putea genera legea care interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat. 

„Noi avem o problemă cu câțiva pensionari speciali, care cumulează salariul de pe funcțiile de înalți demnitari cu pensia. O avem pe doamna de la Ministerul de Interne (n.r. secretar de stat în MAI), Irina Alexe. A ieșit la pensie la 42 de ani, acum cumulează pensia cu salariul. Pentru câteva cazuri, s-a dat o lege care nedreptățește mulți alți oameni. De exemplu, profesorii de la țară. La țară noi nu avem învățători, educatori, profesori. O treime din copiii României nu fac școală normală. Prin legea asta, o să ducem treimea la 40%”, a declarat Petrișor Peiu.

„Vă dau alt exemplu. Avem CFR Marfă. Dacă scot la pensie mecanicii de locomotivă care sunt autorizați, sunt secții de circulație în țara asta unde sunt autorizați 2-3 mecanici de locomotivă. I-am scos la pensie, nu mai au voie să cumuleze pensie cu salariul, se vor duce la operatorii privați, care operatori privați vor lua business-ul respectiv. De ce nu spun direct: cei care s-au pensionat anticipat nu au voie să cumuleze pensie cu salariul?”, a explicat profesorul. 

Declarațiile vin în contextul în care Consiliul Legislativ a avizat negativ proiectului de lege prin care se interzice cumulul pensiei cu salariul la stat. Acesta va fi discutat şi în Consiliul Economic şi Social, care va da un alt aviz. Dat fiind că aceste avize sunt consultative, Guvernul poate adopta proiectul care interzice ca o persoană care a ieșit la pensie, dar lucrează la stat să ia şi pensie şi salariu. Însă în mediul privat, cumulul pensiei cu salariul va fi permis.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCătălin Drulă, anunț despre restructurările de la Metrorex: Există posturi inutile
Articolul următorCompania TAROM va fi condusă de fiul cosmonautului Dumitru Prunariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau