E-Distribuţie Muntenia, parte din grupul Enel, a anunţat, miercuri, că a investit 24,35 milioane de lei (5,1 milioane euro) în construcţia a două noi linii electrice subterane de înaltă tensiune în Bucureşti.

Investiţia a fost realizată pentru a spori capacitatea reţelei şi a îmbunătăţi calitatea serviciului de distribuţie şi siguranţa în alimentarea cu energie electrică a peste 100.000 de clienţi din zona centrală şi nordică a oraşului, potrivit companiei.

”Astfel, E-Distribuţie Muntenia a finalizat la începutul acestui an proiectul privind înlocuirea completă a liniei electrice subterane de înaltă tensiune (110 kV) care asigură conexiunea între staţiile de transformare Bucureşti Nord şi Bucureşti Centru, ambele aparţinând E-Distribuţie Muntenia”, se arată în comunicat.

Capacitatea de transport a liniei a fost majorată de peste 2 ori, de la 76 MVA (Mega Volt Amper) la 180 MVA, îmbunătăţind siguranţa în funcţionare a reţelei de distribuţie precum şi capacitatea de racordare a viitorilor noi clienţi din zona centrală şi de nord a Capitalei. Linia are o lungime de 3,1 km, iar investiţia s-a ridicat la 6,55 milioane lei, potrivit companiei.

De asemenea, E-Distribuţie Muntenia a pus în funcţiune anul trecut o linie electrică subterană de 110kV complet nouă între staţia de transformare Fundeni (aparţinând operatorului de transport) şi staţia Bucureşti Nord.

”Această nouă linie, în lungime de 10,27 kilometri, asigură o conexiune deosebit de importantă între zona de Sud şi zona de Est a Municipiului Bucureşti, ce permite alimentarea rapidă a consumatorilor din cele două zone ale reţelei de distribuţie, în cazul unor eventuale indisponibilităţi în instalaţiile operatorului de transport. Investiţia s-a ridicat la 17,8 milioane de lei şi a presupus inclusiv finanţarea lucrărilor de construcţie a celulelor de 110 kV pentru racordul la bara de înaltă tensiune în staţia menţionată a operatorului de transport”, se arată în comunicat.

Staţiile de transformare Bucureşti Nord şi Bucureşti Centru asigură împreună alimentarea cu energie electrică a circa 105.000 clienţi, atât rezidenţiali cât şi instituţii centrale şi locale ale statului român şi reprezentanţe diplomatice.

Articolul precedentAnaliștii financiari nu dau nicio șansă leului în lupta cu moneda unică europeană
Articolul următorIndicele ROBOR la 3 luni a scăzut