Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea a anunţat astăzi că două asocieri de firme se află în cursa pentru realizarea studiului de fezabilitate a drumului Transregio care va lega Galaţiul și Brăila de Autostrada Soarelui.

„O rută rapidă şi sigură către Autostrada Soarelui. Este dorinţa multor şoferi din Galaţi, care trebuie să ajungă la Bucureşti. Am pus bazele unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară împreună cu preşedintele CJ Brăila, Chiriac Francisk-Iulian, preşedintele CJ Călăraşi, Iliuţă Vasile, şi preşedintele CJ Ialomiţa, Pavel Marian, pentru a implementa un amplu proiect de infrastructură în această regiune a ţării, care să asigure o legătură rapidă cu autostrada, pe la Drajna, acolo unde se construieşte deja şi un pasaj cu patru benzi.

Mai mult, proiectul prevede şi modernizarea segmentului dintre Autostrada Soarelui şi frontiera cu Bulgaria, pe ruta Drajna – Chiciu (Călăraşi). După ce vor fi evaluate cele două oferte depuse, asocierea de firme care va câştiga licitaţia va trebui să realizeze studiul de fezabilitate şi să configureze alternative de traseu, fie pentru extinderea la patru benzi a unor porţiuni de drum din ruta actuală, fie de realizare de la zero a unor tronsoane de drum, astfel încât traficul să fie scos din localităţi. După ce documentaţia va fi gata, proiectul va fi depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional de Transport”, spune Costel Fotea.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentMinistrul Muncii prezintă astăzi noul pachet social pentru românii vulnerabili – Punctul de pensie crește cu 160 de lei
Articolul următorCompensarea facturilor la energie – Nicolae Ciucă: „Ordonanța va fi aprobată în ședința de mâine” – Cum vor fi plafonate prețurile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau