Dăncilă, promisiuni: O nouă schemă de ajutoare de stat pentru investițiile de peste 10 milioane euro

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul dorește „stimularea unor noi investiţii majore în România” astfel că va adopta noi măsuri care să susţină acest lucru.

„Dorim să asigurăm o dinamică pozitivă a economiei şi astăzi anunţăm că în scurt timp se va deschide schema de ajutor de stat pentru investiţiile private mai mari de 10 milioane de euro, în investiţii în deschiderea sau extinderea capacităţilor de producţie”, a declarat Dăncilă, potrivit Agerpres.

Premierul a adăugat că schema de ajutor de stat este doar o parte a pachetului de stimulare a investiţiilor în România, anunţând că în următoarele luni va fi înființată o agenție specializată.

O astfel de instituție a mai funcționat sub denumirile Agenția Română de Dezvoltare (ARD), ulterior Agenția Română pentru Investiții Străine (ARIS), până în 2009, când a fost desființată de Guvernul Emil Boc. Activitatea instituției a fost preluată de Ministerul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Comerț și Mediul de Afaceri.

„Vom înfiinţa în următoarele luni Agenţia Română pentru Investiţii Străine şi Exporturi, un centru de tip ‘one stop shop’, o agenţie cu flexibilitate mare, cu manageri de proiect dedicaţi. Va fi un corp de manageri specializaţi pe sectoarele strategice, din punct de vedere economic pentru România, în vederea atragerii de investiţii”, a spus Viorica Dăncilă.

Șefu Executivului a subliniat că investiţiile străine directe au crescut, în primele trei luni din 2018, cu 21,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Consider că nu este suficient, ne dorim mult mai mult decât atât”, a punctat Dăncilă.

Articolul precedentAvantul prăbușirea. România, singura țară din UE cu creștere zero a PIB în primul trimestru
Articolul următorPrețul politicilor salariale populiste: 4,3%. România a preluat lanterna roșie la inflație

Comments are closed.