Doina Pârcălabu, fost președinte al Casei de Pensii, consideră că actualele declarații ale celor care se chinuie să formeze coaliția sunt doar promisiuni și declarații ce nu pot avea statut de legi operabile.

„Din păcate, avem foarte mulți cetățeni cu venituri mici, iar statul vine și le completează veniturile din asigurări sociale. Majorarea pensiilor cu 10% înseamnă creșterea cu un punct de pensie. Avem un decalaj de un an în aducerea pensiei la nivelul inflației. Îmi place să cred că este doar un gest de început. În continuare consider că este loc să adăugăm la venturile pensionarilor. Discutăm doar de promisiuni, pentru că toate declarațiile sunt frumoase, dar nu operabile. Este de văzut când vor deveni operabile. Dacă avem amânări la învestirea guvernului, atunci vom avea întârzieri și la creșterile de pensii, alocații și salarii”, a declarat Doina Pârcălabu, fost președinte al Casei de Pensii, în emisiunea „Controversat”. 

Sistemul de protecție socială e debalansat

„Aici trebuie gândite măsuri care să aibă efecte reale asupra celor care se ală în situații disperate. Despre protecția socială se vorbește puțin. În afară de pensii și alocații avem și oameni cu nevoi speciale”, a mai spus Pârcălabu.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentComisiei Europene retează speranțele PSD de a renegocia PNRR. Doar în caz de dezastre istorice se poate solicita așa ceva
Articolul următorVarianta ocolitoare Azuga – Bușteni va costa aproape 430 de milioane de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau