Cererea directorului general al Metrorex SA, Ştefan Paraschiv, privind suspendarea Contractului Colectiv de Muncă a fost respinsă joi, ca inadmisibilă, de Tribunalul București. Contractul prevede majorarea salariilor cu 18%. 

Decizia instanței nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Miercuri, directorul general Metrorex SA a cerut Tribunalului București, prin ordonanță președințială, „de urgență și cu titlu provizoriu” suspendarea de urgență a contractului colectiv de muncă 2020 – 2021 și suspendarea clauzelor prin care s-a aplicat, începând cu luna noiembrie 2020, majorarea cu 18% a grilei de salarizare.

În replică, sindicaliștii de la USLM, conduși de Ion Rădoi, au reclamat că se cere suspendarea unor drepturi legale pentru o categorie socio-profesională vitală, care a asigurat, atât în perioada stării de alertă, cât şi în perioada stării de urgenţă, transportul în condiţii de siguranţă pentru cetăţenii municipiului Bucureşti şi nu numai.

Organizaţia sindicală din Metrorex subliniază că salariaţii de la metrou nu au beneficiat de muncă la domiciliu sau de zile libere suplimentare, desfășurând o activitate intensă în beneficiul tuturor cetăţenilor şi au asigurat mobilitatea urbană, pentru buna funcţionare a economiei.

Reamintim că, în martie, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat, a avertizat că Metrorex va ajunge în insolvenţă dacă sindicatele nu acceptă fie o renegociere a creşterilor salariale, fie disponibilizări, întrucât veniturile companiei nu acoperă aceste cheltuieli.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedent100% | Lucian Duță, acuzații grave: Se DESFIINȚEAZĂ sistemul public de sănătate! Oamenii care nu au bani vor muri acasă
Articolul următorProgramul ”Sprijin pentru Bacalaureat, acces la facultate” va fi extins cu doi ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau