Ce rezerve deține Banca Națională

Rezervele internaţionale ale României, valute plus aur, la 31 mai 2020 au fost de 40.812 mld.euro, faţă de 38.417 mld. euro la 30 aprilie 2020 având un plus de 2,4 miliarde de euro.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut în luna mai la 103,6 tone, care, în contextul preţurilor internaţionale, valorează 5,16 mld. euro, iar rezervele valutare la BNR totalizau la finalul lunii mai 35,6 mld. euro, în creştere cu 2,4 mld. euro faţă de nivelul din aprilie, de 33,15 mld. euro.

Pe parcursul lunii mai au avut loc ieşiri de fonduri în va­loare totală de 5,51 mld. euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

În acelaşi timp, intrările înregistrate în luna mai au fost de 8 mld. euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, inclusiv suma rezultată din emisiunile de euroobligaţiuni ale Ministerului Finanţelor Publice în valoare nominală de 3,3 mld. euro, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.

Articolul precedentNori negri se îndreaptă spre Pitești
Articolul următor100% TU DECIZI! Gheorghe Flutur, „regele licitațiilor trucate”: bugetarul cu vile și bolizi donați