Banca Transilvania inițiază un program de răscumpărare de acțiuni proprii

Oficialii Banca Transilvania au anunțat, după închiderea sesiunii de tranzacționare de marți, pe site-ul Bursei de Valori București, începutul unui nou program de răscumpărare de acțiuni.

Astfel, Banca Transilvania informează investitorii că, prin Rezoluția Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania, adoptată în data de 13.11.2018, au fost decise următoarele:

  1. Răscumpărarea de acțiuni Banca Transilvania, în condițiile legii și în cadrul limitelor Hotărârii AGEA din data de 25.04.2018, respectiv cumpărarea unui număr de maxim 10.000.000 de acțiuni (din totalul celor 35.000.000 de acțiuni aprobate de către AGEA pentru a fi răscumpărate, cu valoarea nominala de 1 leu/acțiune, la un preț minim egal cu prețul de piață de la BVB din momentul efectuării achiziției și un preț maxim de 4 lei, conform prețurilor zilnice de tranzacționare la BVB, valabile in perioada de răscumpărare;
  2. Volumul de acțiuni pe care îl va putea cumpăra societatea va fi determinat în conformitate cu prevederile art. 3 din Regulamentul Delegat (UE) 2016/1052;
  3. Prin coroborarea art. 1 si 2 (privind numărul de acțiuni-obiect al răscumpărării și cu raportare la valoarea și numărul de acțiuni tranzacționabile zilnic), acțiunea de răscumpărare va fi derulata in intervalul 13.11.2018 – 31.12.2018.

La prima vedere, ceva ar putea apărea ciudat: pe de o parte Banca Transilvania acordă dividende sub formă de acțiuni și, pe de altă parte, vine și răscumpără acțiuni. Adică două demersuri care ar putea avea darul să se anuleze reciproc (sigur, din punctul de vedere al avantajelor rezultate per ansamblu).

Pe foarte repede înainte, l-am întrebat pe Sever Lupu, investitor cu experiență de 15 ani în piețe și fondatorul Grupului Facebook “iPC – Investitori pe Piața de Capital” dacă am putea trage concluzia că, din nou, în primăvară, Banca Transilvania va acorda dividende în acțiuni și că, în toamna lui 2019 le va răscumpăra sau că nu vor mai acorda dividende în acțiuni deloc?

Răspunsul primit a fost destul de tranșant: „Este un joc foarte bun, da. Atât timp cât modelul de business va rămâne același, cu creștere organică + M&A dar și o creștere de la an la an a ratei profitului, probabil vor continua cu politica actuală. Bref: dau acțiuni către acționari și răscumpără pentru angajați”.

Graficul zilnic al acțiunilor Banca Transilvania, sursa: bvb.ro

Acțiunile Banca Transilvania au închis sesiunea de tranzacționare de marți la un preț de 2,37 lei pe acțiune, în creștere cu 0,64%. De la începutul anului și până în prezent, dinamica titlurilor Banca Transilvania a fost una pozitivă, în creștere cu peste 11%. În prezent, capitalizarea bursieră este de peste 11,4 miliarde de lei.

Articolul precedent– REVISTA PRESEI – Primul bloc de apartamente din România cu pistă de alergare pe acoperiş
Articolul următorOficial UE: Marea Britanie și UE s-au înțeles asupra textului unui proiect de acord pentru Brexit

Comments are closed.