Bloomberg a facut zilele acestea o analiza privind contextul economic si social al Coronavirusului in lume iar concluzia este una ingrijoratoare. Potrivit specialistilor contactati de Bloomberg sfarsitul pandemiei va veni doar dupa imunizarea tuturor oamenilor.

Totusi, sfarsitul pandemiei depinde de numeroasele incertitudini legate de noul coronavirus ce cauzeaza boala, precum posibilitatea de reinfectare sau aparitia unui vaccin, relateaza Bloomberg.

Exista un consens potrivit caruia pandemia se va incheia doar odata cu instituirea imunitatii colective. Acest lucru se intampla in momentul in care suficienta lume dintr-o comunitate este protejata de un agent patogen.

Exista doua modalitati de a obtine acest rezultat:

Prima modalitate este imunizarea. Cercetatorii ar trebui sa dezvolte un vaccin care se dovedeste sigur si eficient impotriva coronavirusului, iar apoi acesta trebuie administrat unui numar suficient de mare de oameni pentru a crea imunitatea de grup.

Cea de-a doua modalitate este imunizarea colectiva, care se poate produce si dupa ce o mare parte a unei comunitatii a fost infectata cu un agent patogen si isi dezvolta rezistenta in acest fel.

Multe state au optat pentru impunerea unor restrictii stricte de circulatie a populatiei pentru a incetini raspandirea virusului.

Scopul principal pentru acest lucru este cel de a evita o explozie a numarului cazurilor de infectii, ceea ce ar duce la o supraaglomerare a sistemului medical si incapacitatea de a trata pacientii, drept urmare o crestere a ratei deceselor.

Articolul precedentUn mare retailer de haine a intrat in insolventa!
Articolul următorEuroparlamentar roman cere un fond de solidaritate de 50 miliarde de euro