Alimentele, mai scumpe în 2020 față de 2019

Seceta și pandemia de coronavirus cresc, de la o zi la alta, prețul alimentelor. Față de sfârșitul anului trecut, plătim cu 5% mai mult pentru mâncare. În topul produselor care s-au scumpit se află fasolea, citricele, dar și făina.

De la o zi la alta, plătim mai mult pentru ce consumăm. Și vedem asta de fiecare dată când mergem la supermarket sau la piață. În comparație cu decembrie 2019, prețurile alimentelor au crescut cu 5 procente, arata INS, potrivit realitatea.net Cel mai mult s-a scumpit fasolea, cu 18%, dar și fructele sunt mai scumpe cu 10 procente. Plătim mai mult și pentru făină, cu 7%, dar scoatem mai mulți bani din buzunar și atunci când vine vorba de pâine sau de carne de porc. Prețurile acestora au crescut cu 4 procente.

Fermierii spun că au fost nevoiți să crească prețurile. Pandemia și seceta cumplită i-a lovit din plin. Și în acest an, seceta a făcut ravagii în România. În prezent, un milion de hectare de culturi sunt afectate. În plus, țara noastră e dependentă de importuri. Acestea au crescut cu 6% în prima jumătate a acestui an și au ajuns la patru miliarde de euro, pe fondul deprecierii leului.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentBuget de 1,2 milioane de lei pentru gestionarea mai bună a arhivelor caselor de pensii
Articolul următorSalariile angajaţilor de la Metrorex ar urma să crească de la 1 noiembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau