Șeful Cancelariei prim-ministrului – Ionel Dancă a anunțat, miercuri seara, la finalul ședinței de Guvern, că a fost adoptat morandumul privind aprobarea unui contract de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, în valoare de 216 milioane de euro. Fondurile vor fi destinate reabilitării unor clădiri de patrimoniu cultural.

„A fost aprobat un memorandum, în şedinţa de guvern, important pentru domeniul cultural. Este vorba despre aprobarea unui contract de împrumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în valoare de 216 milioane de euro pentru reabilitarea unor clădiri de patrimoniu cultural sau construirea şi modernizarea unor astfel de obiective.

O mare parte din acest împrumut va fi folosit pentru Muzeul Naţional de Istorie, dar sunt şi alte obiective de investiţii importante, precum o operă nouă la Iaşi, Opera de la Cluj-Napoca şi aşezămintele Brătienilor din Bucureşti, Vila Florica din Argeş.

Sunt obiective culturale de investiţii care vor putea fi reabilitate, modernizate prin această facilitate de împrumut, în valoare de 216 milioane de euro, la care se adaugă contribuţia statului de aproximativ 20%, ceea ce înseamnă un buget total de 270 milioane de euro”, a precizat Ionel Dancă, la briefingul de după ședința de Guvern.

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentMinisterul Finanțelor, estimări mai pesimiste: deficit bugetar 9,1% din PIB, scădere economică 4,2%
Articolul următorMinistrul Mediului: „Amenzile pentru cei care ard deșeuri nu sunt suficiente. Confiscarea de bunuri a dat roade”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau