Haosul persistă pe cel mai mare aeroport din România, „Henri Coandă”. Peste jumătate din zborurile operate în ultima săptămână pe aeroportul Otopeni au avut probleme de planificare la decolare. Mii de oameni au stat cu orele la coadă pentru check-in, iar alții pur și simplu au rămas la sol pentru că zborul a fost anulat. 

Companiile aeriene spun că atât anulările, cât și întârzierile curselor sunt generate de rotația aeronavei sau a echipajului, de restricțiile pe rută, lipsa echipajului sau a aeronavei, încărcarea și descărcarea obiectelor voluminoase, cât și defecțiunile anumitor avioane.

Cele mai multe întârzieri s-au înregistrat la Wizz Air, 264, Tarom (162 de zboruri), Ryanair (148), și Blue Air (99 de zboruri).

Totodată, dintre acestea, 56 de zboruri au fost anulate de către companiile aeriene, adică 30 de decolări și 26 de aterizări. Wizzair având 23 de zboruri anulate, Ryanair 6, iar Tarom 4 zboruri.

De asemenea, pe Aeroportul Otopeni au fost operate în perioada 30 iunie- 6 iulie peste 2 de mii de curse, iar mai bine de jumătate dintre ele au avut întârzieri.

TOPUL COMPANIILOR CU PROBLEME

Wizz Air – 264 curse întârziate

Tarom – 162 curse întârziate

Ryanair – 148 curse întârziate

Blue Air – 99 curse întârziate

sursa CNAB

COMPANIILE DE ZBOR CU CELE MAI MULTE CURSE ANULATE

Wizzair – 23 zboruri anulate

Ryanair – 6 zboruri anulate

Tarom – 4 zboruri anulate

sursa CNAB

Caracatița din jurul directorului Aeroportului Otopeni. Cine se luptă pentru afacerea de zeci de milioane de euro

În timp de pe aeroport domnește haosul, despre noul director al Companiei Naționale Aeroporturi București apar dezvăluiri bombă pe bandă rulantă.

Serviciile comerciale de pe Aeroportul Otopeni au devenit o miză importantă pentru acesta, iar apropiați ai acestuia ar fi fost ajutați să pună mâna pe sume uriașe de bani, în mod ilegal.

Jurnaliștii Realitatea Plus l-au contactat pe George Dorobanțu care neagă vehement că are prietenii cu respectivii și că ar fi intervenit în vreun fel pentru ca anumiți oameni să fie puși în funcții.

 

Articolul precedentEcaterina Andronescu, revoltată: Profesorii care dau meditații sunt o minoritate, hai să ne uităm la colectarea TVA
Articolul următorPrețul petrolului a scăzut: când se va simți ieftinirea la pompă? Opinii specialiști