Criza economică a ieftinit prețul petrolului. Barilul s-a vândut cu 10 procente mai ieftin pe bursele din SUA, iar analiștii economici spun că s-a întâmplat acest lucru ca urmare a îngrijorărilor investitorilor odată cu scăderea cererii, în general. O veste bună pentru șoferii români, care ar putea să cumpere combustibili la prețuri mai mici, estimează specialiștii români. 

De teamă că cererile vor continua să scadă, pe fondul unei posibile recesiuni economice, investitorii au scăzut preţul petrolului la minimul ultimelor 3 luni. Specialiștii spun că acest lucru ar putea duce la o ieftinire a combustibililor.

„Având în vedere că în perioada precedentă din acest an, evoluția prețului benzinei și a motorinei a fost în legătură cu prețul țițeiului și cotațiile bursiere pentru țiței și diesel, care au înregistrat în ultima săptămână scăderi în ceea ce privește cotațiile. Sincer, mă așteptam să văd această scădere și la nivelul pompelor din România”, a declarat Dumitru Chisăliță, președintele Asociației „Energia Inteligentă”.

Un litru de benzină costă zilele acestea, după compensarea cu 50 de bani pe litru de carburant, 8 lei și 19 bani. iar un litru de motorină 8 lei și 74 de bani

Articolul precedentHaos pe Aeroportul Otopeni, probleme de planificare la peste jumătate din curse
Articolul următorPreşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Petre Daea în funcţia de ministru al Agriculturii