Astăzi se declanșează alarma pentru testarea sistemului RO-ALERT

Pe telefoanele mobile ale abonaților la principalii operatori din Romînia va apărea, începând din 27 iunie, un mesaj pentru testarea sistemului de avertizare RO-ALERT, gestionat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și ”sprijinit” tehnic de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

”Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecţie DSU-IGSU”, arată textul ce va fi transmis automat de operatorii de telefonie mobilă.

IGSU a anunțat, pe pagina sa de internet, că din, 27 iunie, vor începe testările în vederea operaţionalizării sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă – RO-ALERT în anumite zone din Capitală, urmând ca în perioada următoare acestea să fie extinse la nivel naţional.

Mesajul nu va apărea decât în zonele unde testarea va avea loc.

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.

Sistemul este folosit atunci când viaţa şi sănătatea persoanelor sunt puse în pericol iminent, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundaţii ameninţătoare, atac terorist sau alte situaţii care ameninţă grav comunităţile, precizează IGSU.

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin DSU şi IGSU, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Articolul precedentMF vs BNR: Teodorovici nu acceptă o plafonare a creditării indiferent sub ce formă
Articolul următorNu și-ar fi închipuit nimeni că este posibil. Ce fac, mai nou, cu profiturile, corporațiile americane

Comments are closed.