ANPC reduce posturi din Direcția insolvență persoane fizice

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) reduce 15 posturi contractuale vacante, în loc să crească numărul angajărlor cu inspectori care să acționeze pentru depistarea nergulilor din domeniul bancar, cum este cazul Bancpost, preluată de Banca Transilvania, să o salveze de la faliment.

Bancpost face obiectul unui dosar de fraudă, de peste 360 milioane dolari, pentru care în prima fază a cercetărilor a fost amendată cu 150.000 de lei.

Având în vedere faptul că, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, din numărul total de posturi de 940 exclusiv demnitarii, un număr de 397 sunt la nivel central iar un număr de 543 sunt la nivel teritorial, este necesar ca, Hotărârea de Guvern nr. 700/2012 să se modifice în acest sens”, arată unui proiect de Hotărâre publicat în dezbatere pe site-ul Ministerului Economiei, în subordinea căruia se află autoritatea.

Cele 15 posturi sunt vacante, nebugetate şi au statut de posturi contractuale, acestea fiind din cadrul Direcţiei de Insolvenţă a Persoanelor Fizice.

”Faţă de cele precizate, se impune diminuarea numărul total de posturi al Autorităţii cu 15, astfel numărul total este de 925, exclusiv demnitarii, din care pentru aparatul central 382, iar pentru comisariatele regionale pentru protecţia consumatorilor 543”, se mai precizează în proiectul de act normativ.

Articolul precedentAutostrada A2 va fi închisă două săptămâni
Articolul următorBERD împrumută 25 milioane euro României

Comments are closed.