Gigantul auto german Volkswagen AG negociază vânzarea brandului de lux Bugatti către Rimac, compania omului de afaceri croat Mate Rimac.

Vânzarea va fi discutată anul acesta de Consiliul de Administraţie al Volkswagen, susţine publicaţia germană Manager Magazin, fără a preciza sursa informaţiei, potrivit Agerpres.

Niciuna dintre părțile implicate nu a dorit să comenteze informaţia.

Omul de afaceri croat Mate Rimac a dezvoltat o platformă pentru vehicule electrice, pe care o furnizează şi altor producători auto. El deține în prezent 51% din acțiunile propriei companii, Romac, în care acționar minoritar este și Porsche, subsidiara Volkswagen.

În primele şase luni din 2020, Volkswagen a înregistrat pierderi înainte de taxe de 1,4 miliarde de euro, faţă de un profit înainte de taxe de 9,6 miliarde de euro în primul semestru din 2019. Veniturile au scăzut cu 23%, la 96 miliarde de euro.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Articolul precedentFacebook, acuzată că i-ar urmări pe utilizatorii Instagram prin camerele telefoanelor
Articolul următorPreşedintele Iohannis participă la deschiderea tronsonului de autostradă Iernut – Cheţani